Jakobsen na nipte nederlaag: “Begon net te laat met sprinten”

Jakobsen na nipte nederlaag: “Begon net te laat met sprinten”

foto: Sirotti

dinsdag 19 juni 2018 om 20:13

Fabio Jakobsen kroonde zich vandaag bijna tot winnaar van Halle-Ingooigem. De jonge Nederlander moest in een millimetersprint zijn meerdere erkennen in landgenoot Danny van Poppel. Na afloop overheerst logischerwijs de teleurstelling. “Ik begon een fractie van een seconde te laat met sprinten”, zo laat hij weten op het digitale huis van zijn werkgever Quick-Step Floors.

De 21-jarige Jakobsen is wél te spreken over het werk van zijn ploeggenoten. “Ze hebben geweldig werk geleverd. Dries (Devenyns) die de vluchters binnen schot hield, Pieter (Serry) die op het lokale circuit zijn werk deed en de overige ploegmaten die me probeerden te beschermen door mee te gaan met het aanvalsgeweld.”

In de eindsprint kwam Jakobsen enkele millimeters tekort voor de overwinning, naar eigen zeggen door een inschattingsfout. “Ik begon net te laat met sprinten. Ik ben uiteraard teleurgesteld, zeker omdat ik goede benen had en voelde dat ik kon winnen. Deze koers ligt echter al weer achter me, en ik richt me nu vol op het NK wielrennen van komende zondag.”

Jakobsen trekt naar het NK met drie overwinningen op zak. Eerder dit seizoen spurtte hij naar winst in Nokere Koerse en de Scheldeprijs, waarna hij ook nog naar ritwinst wist te snellen in de Tour des Fjords.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jotto-Lumbo 19 juni 2018 om 20:37

Rijdt Jacobsen het NK voor Elite of voor u23 of iets dergelijks? Ik weet niet echt wat de regeltjes daarvoor zijn. Anders wel een leuk duo met Terpstra.

Sephiroth 19 juni 2018 om 20:43

Mooi sprinter, die gaat nog wel ver komen. Maar het is natuurlijk makkelijker sprinten in het wiel van iemand anders. Ik weet niet zeker of hij over Danny heen was gegaan als ze naast elkaar hadden gesprint

luukje1100 19 juni 2018 om 20:47

@Jotto-Lumbo Hij zal het NK afwerken bij de profs. Trouwens, zijn de regels hierin hetzelfde als bij de UCI? Dat een renner van een World-Tour ploeg ook mee zou mogen doen bij de U-23?

wkmtvo 19 juni 2018 om 21:28

Heb hem meegemaakt tijdens de tour des fjords en de hammer in noorwegen.. doodnormale vent, net als td zit er een goede kop op en die jongen doet alles om te winnen..

Gaan we nog veel van horen, go fabio!

Merlinappa 20 juni 2018 om 07:27

Hoorde in de podcast van LtD dat ie met sprinttrainingen (staande starts) z’n 15t achter helemaal vast in de cassettebody had getrokken.. die jongen heeft serieus wat kracht in de benen.

sooike 20 juni 2018 om 08:13

Hij heeft het over komende zondag. Het NK voor de profs is pas volgende week zondag !

rahimns 20 juni 2018 om 08:37

Ik denk dat hij zich ook vergist…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.