Jacopo Guarnieri krijgt slecht nieuws van ploegleiding Lotto Dstny
foto: Cor Vos
woensdag 19 juni 2024 om 16:16

Jacopo Guarnieri krijgt slecht nieuws van ploegleiding Lotto Dstny

Jacopo Guarnieri zal op 29 juni niet aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. De Italiaanse sprintaantrekker is door zijn ploeg Lotto Dstny niet geselecteerd voor de Tour. Dat laat een teleurgestelde Guarnieri weten op sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben niet geselecteerd voor de Tour de France van dit jaar”, begint Guarnieri zijn bericht. “Het is een enorme klap, een grote teleurstelling, maar sommige dingen liggen gewoon buiten je controle. Ik zal het Italiaanse Grand Départ (de Tour start dit jaar in Florence, red.) niet missen overigens: jullie zullen me daar zien, alleen niet in lycra en in een andere rol.”

Guarnieri reed de Tour in totaal zes keer. Vorig jaar ging haar naar Frankrijk als sprintloods van Caleb Ewan, maar moest hij al vroeg opgeven, nadat hij in de vierde etappe ten val kwam. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen en een rib.

De volledige selectie van Lotto Dstny voor de Tour de France (29 juni-21 juli) is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het Belgische ProTeam onder meer Arnaud De Lie en Maxim Van Gils meeneemt naar Florence.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.