Jakob Fuglsang: “Alaphilippe was niet te stoppen vandaag”

Jakob Fuglsang: “Alaphilippe was niet te stoppen vandaag”
woensdag 24 april 2019 om 18:52

Jakob Fuglsang houdt een goed gevoel over aan zijn podiumplaats in de Waalse Pijl. Weliswaar moest hij net als in Strade Bianche zijn meerdere erkennen in Julian Alaphilippe, maar een tweede plek op de Muur van Hoei: dat had de Deen niet verwacht.

“Ditmaal ben ik blijer met mijn podiumplek dan na de Amstel Gold Race, aangezien de Waalse Pijl me normaal gesproken niet echt ligt”, liet Fuglsang na afloop weten. “Het was een erg nerveuze dag met veel wind en valpartijen. We hadden de tactiek dat ik zo rustig mogelijk moest proberen te blijven tot de laatste klim om het vervolgens daar te proberen. Niet pas in de laatste honderd meter, maar vanaf halverwege de klim om de meer explosieve jongens onder druk te zetten.”

Niets meer over in de slotfase
Dat lukte toen hij zich op de steile stroken halverwege de Muur naar de kop worstelde. “Het enige was dat Julian Alaphilippe niet te stoppen was. Toen hij me voorbij stak, dacht ik dat ik hem voor de finish nog altijd kon passeren. Maar ik had niets meer over voor de laatste meters. Ik gaf alles vandaag en met zo’n aankomst kan ik alleen maar blij zijn met het resultaat. Het laat zien dat mijn vorm erg goed is, dat ik dit kan doen in een koers die me normaal gezien niet echt ligt.”

“Daar ben ik blij mee en ik kijk uit naar zondag (Luik-Bastenaken-Luik, red). Hopelijk kan dat opnieuw een mooie koers voor ons worden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ivanoviclover 24 april 2019 om 18:56

Het blijft verbazen, de sterke benen van de Astana boys. Nooit een resultaat gereden op de muur en bijna de hyperspecialist kloppen op zijn terrein. Wat is fuglsang sterk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.