Jakob Fuglsang gaat voor klassement in Giro

maandag 18 november 2019 om 19:59
Jakob Fuglsang gaat voor klassement in Giro

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang richt zich volgend jaar op het klassement in de Giro d’Italia. Dat zegt de Deense kopman van Astana tegen TV2 Sport over zijn voorlopige programma. “Ik wil nog steeds een keer te proberen om voor mijn kans te gaan in het klassement. Het ging de laatste jaren niet zoals gehoopt, dus het is verstandig om iets nieuws te proberen in de Giro”, zegt hij.

Fuglsang heeft in 2016 de Italiaanse ronde al eens gereden en toen eindigde hij als twaalfde. De laatste jaren focuste hij zich op de Tour de France. Voor de Deen is de Giro in 2020 een van zijn hoofddoelen, naast de Ardennenklassiekers en de Olympische Spelen. In de Tour de France gaat hij naar verwachting als helper starten.

“Op dit moment lijkt het erop dat ik de Tour ga rijden als helper van Miguel Ángel López. Ik denk ook dat het parcours van de Giro goed bij mij past en dat de Tour goed bij López past”, aldus Fuglsang, die kort na de Ronde van Frankrijk mikt op de Spelen in Tokio.

Voor Fuglsang zijn de Olympische Spelen een bijzonder evenement, want in 2016 pakte hij in Brazilië zilver achter Greg Van Avermaet. Ook toen reed de Deen eerst de Tour als knecht. “De Tour rijden voor het klassement en daarna top zijn op de Olympische Spelen, dat is heel moeilijk denk ik”, aldus Fuglsang. In december worden bij Astana de programma’s definitief bepaald.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.