Jakob Fuglsang: “Ik heb veel last gehad van mijn val”

dinsdag 16 juli 2019 om 18:31
Jakob Fuglsang: “Ik heb veel last gehad van mijn val”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang begon als een van de topfavorieten aan de Tour de France, na een indrukwekkend voorseizoen. Maar de Deen van Astana ging al in de openingsetappe naar Brussel tegen de vlakte. “Ik heb erg veel last gehad van mijn crash, maar ik hoop vanaf nu tijd te pakken”, zo vertelt hij aan Velopro.fr.


Fuglsang zal zo snel mogelijk zijn eerste Tourweek willen vergeten, aangezien hij ook tijd verloor in de waaieretappe naar Albi. De 34-jarige renner – dit jaar al winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné – zal meer dan twee minuten moeten goedmaken op renners als Geraint Thomas en Egan Bernal.

“Het is duidelijk dat ik geen al te fijne herinneringen heb aan de eerste Tourweek”, zo vat Fuglsang het samen. “Ik hoop de situatie snel om te draaien. Vrijdag staat de individuele tijdrit op het programma. Ik hoop dan tijd te pakken op mijn concurrenten. We zullen zien hoe de benen aanvoelen in het hooggebergte.”

Aanvallen 
“Als de vorm goed is, zal ik zeker aanvallen”, belooft Fuglsang. “Ik voel wel dat het steeds beter gaat. Ik hoop over een paar dagen weer in topvorm te zijn. Het is zeker geen ideale start van deze Tour, maar ik weet dat ik weer kan terugkeren op topniveau”, is de Deen vol vertrouwen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.