Jakob Fuglsang: “Met deze vorm komen de overwinningen nog wel in de volgende koersen”
zaterdag 9 maart 2019 om 18:41

Jakob Fuglsang: “Met deze vorm komen de overwinningen nog wel in de volgende koersen”

Jakob Fuglsang eindigde na een sterke wedstrijd op de tweede plaats in de Strade Bianche. De Deen moest alleen Julian Alaphilippe voor zich laten, maar kon daarmee genoegen nemen: “Ik heb er alles aan gedaan om te winnen, dus moet ik blij zijn met deze tweede plaats. Met deze vorm komen de overwinningen nog wel in de volgende koersen.”

“Alaphilippe wist met moeite bij me te blijven, waarna hij een counteraanval in de laatste kilometer plaatste. Ik kan tevreden zijn met de manier waarop ik en Astana hebben gekoerst”, analyseert Fuglsang, die samen met de Fransman op twintig kilometer van de meet ten aanval was getrokken, de wedstrijd op de website van Astana.

“Ik wist dat ik moest aanvallen toen ik in een select groepje met favorieten belandde. Ik moest iets forceren en dus viel ik aan. Alleen Alaphilippe en Van Aert waren in staat om mij te volgen. Het zou vervolgens in mijn voordeel geweest zijn als de achtervolgers iets meer druk hadden gezet omdat Alaphilippe nu energie spaarde voor de finale. Maar goed, ik heb er alles aan gedaan”, eindigt de Deen tevreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.