‘Jakob Fuglsang weigert bij te tekenen bij Astana’
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2019 om 09:33

‘Jakob Fuglsang weigert bij te tekenen bij Astana’

Jakob Fuglsang is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Astana. De winnaar van het Critérium du Dauphiné en Luik-Bastenaken-Luik weigert vooralsnog om bij te tekenen bij de formatie van ploegbaas Alexandre Vinokourov en wordt al gelinkt aan Movistar.

Fuglsang rijdt momenteel zijn zevende seizoen in de opvallende blauwe kleuren van Astana. In het afgelopen voorjaar was de Deen (34) een van de smaakmakers; hij won Luik-Bastenaken-Luik en stond op het podium in Strade Bianche, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Daarna volgde een tweede eindzege in het Critérium du Dauphiné, nadat hij daar ook in 2017 al eens het hoogste treetje van het podium mocht bestijgen.

Maar in de langdurige samenwerking tussen Fuglsang en Astana lijken nu de eerste barstjes te ontstaan. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de Deen weigert in te gaan op een voorstel voor contractverlenging. Door zijn manager is hij al bij meerdere ploegen aangeboden, onder meer Movistar. De Spaanse ploeg zit enkele sterkhouders mogelijk vertrekken en Fuglsang zou een beoogde opvolger zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.