Jakob Fuglsang na eindzege Ruta del Sol: “Team zit in een flow”

maandag 25 februari 2019 om 09:19
Jakob Fuglsang na eindzege Ruta del Sol: “Team zit in een flow”

foto: Cor Vos

De maand februari had voor Astana niet beter kunnen zijn: zes eindzeges op zes rittenkoersen. Jakob Fuglsang zorgde in de Ruta del Sol voor de zesde eindzege op rij. “Ik ben erg blij met deze overwinning. Ik ben in goede vorm aan het seizoen begonnen”, laat de Deen optekenen.

Alleen de Clasica de Almeria op 17 februari bracht Astana deze maand geen succes. Alle andere koersen leverden minimaal één overwinning op voor de ploeg van Alexander Vinokourov. “Ons team zit in een goede flow zo aan het begin van het seizoen”, erkent ook Fuglsang de vorm van Astana. “Ik ben trots dat ik voor de zesde eindoverwinning op rij heb kunnen zorgen.”

Ondanks de sterke maand februari en de ‘winning mood’ bij zijn ploeg, blijft Fuglsang realistisch. “Het is nog vroeg in het seizoen en onze grote doelen moeten nog komen, maar we zijn goed op weg”, aldus de Deense kopman.

Seizoensstart Astana
Astana heeft in februari met zes verschillende renners, alle zes de rittenkoersen waar men aan de start stond, gewonnen. De zege van Fuglsang was alweer de elfde overwinning in totaal. Dit was tevens de dertigste(!) podiumplek van het jaar voor de Kazachse formatie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair