Jakob Fuglsang op weg naar Team BikeExchange
foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 18:30

Jakob Fuglsang op weg naar Team BikeExchange

Jakob Fuglsang vertrekt na negen seizoenen bij Astana-Premier Tech. De Deense klimmer koerst komend jaar voor Team BikeExchange, waarmee hij een meerjarig contract is overeengekomen. Hugo Houle en sponsor Premier Tech verruilen eveneens de Kazachse ploeg voor het Australische WorldTeam.

Fuglsang (36) is aan zijn negende seizoen bij Astana-Premier Tech bezig en in zijn periode bij de ploeg pakte hij zilver tijdens de olympische wegwedstrijd in Rio en won hij twee maal het Critérium du Dauphiné en de Ruta del Sol. Ook zette hij de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije achter zijn naam. Dit seizoen was de Deen onder meer negende in de Strade Bianche en derde in de Ronde van Zwitserland. Inmiddels is zijn wielerjaar al voorbij omdat hij bij een val in de Benelux Tour zijn schouderblad en sleutelbeen brak.

Team BikeExchange wordt nu de volgende ploeg van Fuglsang. Met het Australische team is hij een meerjarige verbintenis overeengekomen, heeft WielerFlits uit meerdere bronnen bevestigd gekregen. Ook Cyclingnews maakt melding van de deal. De Deen is niet de enige die deze weg bewandeld, want ook zijn Canadese ploegmaat Hugo Houle (30) is op weg naar de ploeg. Tevens voert het teammanagement gesprekken met Premier Tech, dat bezig is aan zijn laatste periode als titelsponsor naast Astana, om voor langere termijn in te stappen bij de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.