Jakob Fuglsang verklaart succes: “Ik ben meer gaan eten”

zaterdag 9 november 2019 om 16:24
Jakob Fuglsang verklaart succes: “Ik ben meer gaan eten”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang kende in 2019 het beste jaar uit zijn carrière. De 34-jarige Deen won met Luik-Bastenaken-Luik een monument, terwijl hij ook de Ruta del Sol en het Criterium du Dauphiné op zijn naam schreef. Volgens Fuglsang is zijn succes aan eten te verklaren. Dat deed hij in 2019 namelijk veel meer. 

“Het is geen groot mysterie”, legt de coureur uit. “Ik ben gewoonweg meer koolhydraten gaan eten.  Daardoor had ik meer energie tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen. Met behulp van voedingsdeskundigen heb ik een grote stap kunnen maken. In mijn ogen heeft het een groot verschil gemaakt, vooral in de langere, zwaardere wedstrijden. Ook kan ik nu harder trainen.”

Het klinkt vreemd om te horen uit de mond van een klimmer, die normaal gesproken obsessief bezig is met vermageren. “Als coureur wil je altijd zo licht mogelijk zijn. Dat is eigenlijk het enige dat je wordt verteld. In de jacht op gewichtsverlies is mijn voeding misschien niet altijd even optimaal geweest”, bekent hij tegen CyclingNews.

“Ik at dus eigenlijk het verkeerde voor een zware inspanning. Soms dacht ik: ‘morgen is een rustige dag, dus kan ik vandaag minder eten.’ Uiteindelijk bleek die dag alsnog zwaar te zijn, en kwam ik zonder energie te zitten. Aan het einde van de dag moet je realiseren dat je energie nodig hebt om optimaal te presteren.”

De Deen heeft daarom groot vertrouwen in 2020. “Ik heb het gevoel dat ik de sleutel heb gevonden om op dit niveau te komen”, sluit hij af. “Ik kan dit nu blijven herhalen en herhalen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.