Jakobsen boekt eerste zege van 2024: “Voel me beter dan aan begin van het seizoen”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2024 om 13:02

Jakobsen boekt eerste zege van 2024: “Voel me beter dan aan begin van het seizoen”

Hij heeft er even op moeten wachten, maar vandaag was het dan eindelijk raak. Fabio Jakobsen boekte in de openingsetappe van de Ronde van Turkije zijn eerste zege van 2024. De rappe Nederlander van dsm-firmenich PostNL was na afloop dan ook erg tevreden.

“Het is altijd speciaal om te winnen”, begon Jakobsen zijn relaas in het flashinterview. “Je wil als renner natuurlijk al meteen winnen. We waren er al een paar keer dichtbij. Vandaag slaagden we erin om bij elkaar te blijven in de chaotische finale. Bram (Welten, red.) en Tobias (Lund Andresen, red.) wisten me heel erg goed te helpen in de slotfase. Hier staat een blije renner.”

Jakobsen had voor de start al wel vertrouwen in een goede afloop. “Maar je weet het natuurlijk nooit zeker. We geven altijd 100%. Ik heb een goed trainingskamp achter de rug met het oog op deze koers en de Giro d’Italia. Ik voel me nu ook beter dan aan het begin van het seizoen. De sprint begint ook steeds beter te lopen.”

Jakobsen is het winnen nog niet verleerd! – foto: Cor Vos

Symbolische zege 
Dat Jakobsen zijn eerste zege van het seizoen boekt in de Ronde van Turkije, is haast symbolisch. “De Ronde van Turkije is een speciale koers voor mij. De eerste zege die ik wist te boeken in Turkije was tegen Sam Bennett en Mark Cavendish. Dat waren toen de beste sprinters van de wereld.”

“De Ronde van Turkije was bovendien ook mijn eerste koers na mijn zware val in de Ronde van Polen. Er staan hier altijd ontzettend veel mensen langs de kant van de weg en het is ook altijd mooi weer. Het is een leuke wedstrijd om te rijden. Ik ben blij om hier weer te zijn en te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.