Jakobsen droomt van Tour: “Na Vuelta sta ik op de eerste plek”

dinsdag 1 oktober 2019 om 09:50
Jakobsen droomt van Tour: “Na Vuelta sta ik op de eerste plek”

foto: Cor Vos

In zijn tweede profjaar werd Fabio Jakobsen Nederlands kampioen en won hij twee etappes in de Vuelta. Tegenover Eurosport laat de sprinter van Deceuninck-QuickStep weten dat hij droomt van het hoogst haalbare. “Ik droom van de Tour en het WK wielrennen van 2021.”

“Na de Vuelta denk ik dat ik wel op de eerste plek sta, zeker nu Viviani weg gaat”, zegt het sprintkanon uit Heukelum. Ondanks deze status binnen de ploeg is hij echter nog niet zeker van deelname aan de Tour volgend jaar: “We hebben eind oktober een meeting met de ploeg en daarin mag je aangeven wat je wilt en wat je denkt. Daarna worden de programma’s gemaakt.”

Iemand die Jakobsen een Tourdebuut door de neus kan boren is Sam Bennett. De snelle Ier van BORA-hansgrohe werd de voorbije maanden veelvuldig in verband gebracht met de ploeg van Patrick Lefevere. “Er is voorlopig geen witte rook, dus voorlopig zit hij nog bij BORA-hansgrohe”, gaat Jakobsen in op de mogelijke komst van Bennett, die hij in de Ronde van Spanje liefst twee keer in een rechtstreeks duel wist te kloppen.

“Uiteindelijk gaat de beste”
En wat als de deal wel doorgaat? “Liever niet, maar als hij komt is het ook niet erg. Uiteindelijk hebben we wel drie sprinters nodig bij de ploeg omdat we zo’n druk programma hebben. Dan zal het voor mij de Giro of de Tour worden. Het zou een van zijn eisen kunnen zijn om naar de Tour te gaan. Als ik in zijn schoenen zou staan zou ik niet bij BORA-hansgrohe weg willen om dan vervolgens bij ons misschien de Giro te rijden.” Toch hoeven eisen niet alles te bepalen, zo weet ook Jakobsen. “Uiteindelijk gaat de beste. Dat is het mooie aan onze ploeg.”

Naast dromen van de Tour liet de 23-jarige ook weten te dromen van het WK, om precies te zijn het wereldkampioenschap van 2021 in Vlaanderen . “Dat is altijd een lange koers, maar je weet het nooit. Het is al vaker een soort halve massasprint geweest en Mads Pedersen wordt ook kampioen op zijn drieëntwintigste. Ik ben dan 25…”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rik Masil 1 oktober 2019 om 18:28

Dag Fabio, rustig blijven. Even deze cijfers bekijken aub. Long way 2 go om Sam Bennett te evenaren.

https://www.procyclingstats.com/rankings/me/wins/individual

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.