Jakobsen en Lampaert domineren met Deceuninck-Quick-Step in Hammer Sprint
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2019 om 17:07

Jakobsen en Lampaert domineren met Deceuninck-Quick-Step in Hammer Sprint

Deceuninck-Quick-Step heeft opnieuw huisgehouden tijdens de Hammer Series in Limburg. Zaterdag waren het Fabio Jakobsen en Yves Lampaert die tijdens de Hammer Sprint de lakens uitdeelden, waardoor het team van Patrick Lefevere morgen met riante voorsprong aan de Hammer Chase begint.

Remco Evenepoel was vrijdag niet te stoppen tijdens de Hammer Climb: de Belg bezorgde Deceuninck-Quick Step een riante voorsprong op de concurrentie voor aanvang van de Hammer Sprint. Bij de ploeg van Patrick Lefevere waren de ogen zaterdag gericht op een andere diamant in ontbolstering, namelijk Fabio Jakobsen.

Jakobsen dominant
De 22-jarige sprinter uit Heukelum ging direct verder met waar Evenepoel de dag ervoor gebleven was: met punten sprokkelen! Jakobsen wist de eerste ronde namelijk direct de volle buit te pakken. Ook in de tweede ronde pakte de Nederlander opnieuw een sloot punten, waardoor het duidelijk werd dat Deceuninck-Quick Step wederom de te kloppen ploeg was.

Ook Lampaert bezorgt Deceuninck-Quick-Step de nodige punten
Niet alleen Jakobsen pakte in veelvoud punten namens de Belgische ploeg, maar ook Yves Lampaert. De Belgisch kampioen maakte na de tweede ronde onderdeel uit van een kopgroep met daarbij hardrijders Taco van der Hoorn, Owain Doull, Maciej Bodnar en Cameron Meyer. De leiders bleven geruime tijd weg, maar werden in de zesde ronde weer teruggepakt.

Jakobsen neemt stokje weer over van Lampaert
Nadelig voor Deceuninck-Quick Step was dat niet: Jakobsen bleef punten pakken. Cees Bol en Sep Vanmarcke eindigden als eerste in de volgende rondes, maar Jakobsen was er daarachter als de kippen bij om de overige punten van de concurrentie af te snoepen. Aan de finish onderstreepte de Nederlander nog eenmaal zijn dominantie door de volle buit te pakken, waardoor Deceuninck-Quick-Step morgen met grote voorsprong aan de Hammer Chase begint.

BORA-Hansgrohe en Jumbo-Visma waren achter Deceuninck-Quick Step op straatlengte afstand de nummers twee en drie in uitslag. Bodnar en Van der Hoorn waren voor deze ploegen de renners die de nodige punten binnenhaalden.

Uitslag flag-nl Hammer Sprint Limburg 2019
1. flag-be Deceuninck-Quick Step – 1307 punten
2. flag-de BORA-hansgrohe – 706 punten
3. flag-nl Jumbo-Visma – 541 punten
4. flag-de Team Sunweb – 460 punten
5. flag-au Mitchelton-SCOTT – 457 punten
6. flag-nl Team Ineos – 418 punten
7. flag-us Trek-Segafredo – 342 punten
8. flag-us EF Education First-Drapac – 315 punten
9. flag-ae UAE Team Emirates – 158 punten
10. flag-za Dimension Data – 140 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.