Jakobsen kijkt met ‘pijn in zijn buik’ naar fusieplannen: “Soudal Quick-Step voelt als familie”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 oktober 2023 om 18:44

Jakobsen kijkt met ‘pijn in zijn buik’ naar fusieplannen: “Soudal Quick-Step voelt als familie”

De op handen zijnde fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step is nog altijd een hot topic binnen de wielersport. Fabio Jakobsen, die vandaag zijn laatste koers reed voor ‘The Wolfpack’, blijkt geen al te grote voorstander van een fusie tussen de twee topploegen. “Ik kijk er wel een beetje met pijn in mijn buik naar”, laat hij weten aan de NOS.

Jakobsen zal het allemaal niet meemaken, aangezien hij volgend jaar zal uitkomen voor Team dsm-firmenich. Toch houdt hij zich nog wel bezig met de nakende fusie, en heeft hij ook een duidelijke mening. “Veel mensen zien twee topploegen en dat moet dan één geweldige ploeg worden. Maar in beide organisaties zitten denk ik minimaal 150 mensen. Als je twee ploegen samenvoegt, dan moet dat door de helft. Want je kunt niet opeens met twaalf soigneurs of mechaniekers op pad als je normaal met zes bent.”

“De ploeg voelt als familie, dus dat zou betekenen dat de helft van mijn familie gespleten wordt. Dat is nooit aangenaam, maar het leven is niet altijd aangenaam, daar weet ik alles van. Ik ga het niet meemaken, want ik ben sowieso al weg. Maar ik kijk er wel een beetje met pijn in mijn buik naar.”

“Ik zou het liefst zien dat Quick Step blijft bestaan”
“Het voordeel van samengaan is dat het een supersterke ploeg zal worden. Het nadeel is dat de helft op straat staat, of een andere werkomgeving moet zoeken”, vervolgt Jakobsen, die in zijn laatste koers voor de ploeg (Binche-Chimay-Binche) als 49ste over de streep kwam.

“Ik vraag me af of dat het allemaal waard is. Beide ploegen hebben zo’n historie en een ander palmares. Ik denk dat het heel bijzonder zal zijn om die samen te voegen. Ik zou het liefst zien dat Quick Step blijft bestaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.