Jakobsen: “Terecht gedeclasseerd, maar het maakt allemaal niets meer uit”
Fabio Jakobsen - foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2019 om 12:11

Jakobsen: “Terecht gedeclasseerd, maar het maakt allemaal niets meer uit”

Gisteren leek Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen zijn eerste zege als Nederlands kampioen te boeken. Een onreglementaire sprint zorgde er echter voor dat hem de zege werd afgenomen, waarna Pascal Ackermann de zege kreeg toegewezen. Na het vernemen van het overlijden van Bjorg Lambrecht deed dit alles er echter weinig meer toe.

“Om een valpartij te voorkomen heb ik mijn hand van het stuur gehaald”, steekt een schuldbewuste Jakobsen van wal in gesprek met VeloPro. “Om er zeker van te zijn dat ik niet zou vallen heb ik de renner van Groupama-FDJ (Marc Sarreau, red.) een duwtje gegeven. Ik ben het eens met de diskwalificatie.”

“Uiteindelijk maakt het allemaal niet meer uit”, doelt Jakobsen op het overlijden van collega-renner Bjorg Lambrecht. “Mijn gedachten zijn bij Bjorg Lambrecht en zijn familie. Dat hij in vrede moge rusten.”

Ackermann
Ook de uiteindelijke winnaar van de etappe, Pascal Ackermann, interesseerde de koers weinig meer toen hij het droevige nieuws had vernomen: “De uitslag doet er vandaag niet toe. Ik was kapot toen ik het tragische nieuws hoorde en ik wil persoonlijk mijn condoleances aanbieden aan de familie en vrienden van Bjorg en iedereen bij Lotto Soudal.”

De Ronde van Polen gaat vandaag verder met een geneutraliseerde etappe als eerbetoon aan Lambrecht. Gedurende de etappe zullen alle deelnemende teams om beurten over een afstand van zeven kilometer op kop van het peloton fietsen. De ploegmaats van Bjorg Lambrecht zullen aan het einde van de etappe de finish als eerste mogen passeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.