Jakobsen ziet ploegmaat Evenepoel winnen: “Had zelf last van kramp”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2019 om 16:16

Jakobsen ziet ploegmaat Evenepoel winnen: “Had zelf last van kramp”

Ook Fabio Jakobsen was vandaag getuige van de indrukwekkende solozege van ploeggenoot Remco Evenepoel. Zelf wist de Nederlander het feestje voor Deceuninck-Quick-Step compleet te maken door als tweede te finishen. “Remco was echt supersterk. Ik ben blij voor die kleine”, zo vertelde hij na de finish.

Het was een opvallend beeld na afloop van de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. Jakobsen wist in Zottegem dan wel naar de tweede plaats te sprinten, hij leek na afloop woedend op zijn ploeggenoot en dagwinnaar Evenepoel. “Ik was een beetje kwaad omdat ik nergens een bidon kon aanpakken”, aldus Jakobsen.

“Hierdoor kreeg ik last van krampen, waardoor ik in de finale alleen kon volgen. Ik verwijt Remco niks. Het is juist super dat hij hier wint. Ik ben echt blij voor hem. We hebben het laatste nog niet van hem gezien. Ik was gewoon kwaad omdat ik geen bidon meer kon krijgen. Het was gewoon pure emotie”, zo vertelt de 22-jarige sprinter.

Over Evenepoel: “Gelukkig wist hij zich in te houden”
Gisteren greep Deceuninck-Quick-Step naast de overwinning, maar vandaag was het dus wel raak. “Remco ging vandaag al op veertig kilometer van de streep, wat echt veel te ver was. Dat heb ik hem ook verteld. Gelukkig wist hij zich daarna in te houden. In de finale ging hij wel op het juiste moment. We proberen hem zo goed mogelijk te begeleiden.”

Vrijdag staat er een individuele tijdrit op het programma van en naar Grimbergen. “Dat is niet mijn ding”, zo denkt Jakobsen. “Ik denk dat ik relatief op het gemak naar de finish zal rijden. Zaterdag zal ik werken voor de ploeg en Remco, terwijl ik zondag zal proberen om het sprintje te winnen”, is zijn conclusie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.