Jakub Mareczko sprint naar zege in opener Tour of Hainan
foto: Sirotti
dinsdag 23 oktober 2018 om 09:20

Jakub Mareczko sprint naar zege in opener Tour of Hainan

Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) heeft de eerste etappe van de Tour of Hainan gewonnen. De Italiaanse sprinter versloeg in het Chinese Danzhou onder andere Dylan Page en Manuel Belletti. Het was wedstrijd één op de UCI-kalender (1.HC) van 2019.

Liu Jianpeng en Zhang Zheng (Hengxiang), Niu Yikui (Mitchelton-BikeExchange), Li Zisen (Qinghai Tianyoude), Joab Schneiter (Swiss) en Ivar Slik (Monkey Town) reden in de 90 kilometer korte rit in de kopgroep. Lang was er goede hoop dat ze het zouden redden. Zo meldde de organisatie tien kilometer voor het einde dat het verschil met het peloton opgelopen zou zijn tot anderhalve minuut. Op vijf kilometer van de meet werden de koplopers ingelopen. Slik kreeg als troost de prijs voor de strijdlust.

Het kwam aan op een massasprint. Daar was het geen verrassing dat Mareczko de overwinning pakte. Hij deed het vorig jaar bijzonder goed in de Chinese ronde. De renner van Wilier Triestina-Selle Italia wist in 2017 vijf ritten te winnen. Dit jaar won hij in totaal al dertien wedstrijden. In 2019 rijdt de snelle Italiaan met Poolse roots voor het WorldTour-team van CCC.

André Looij (Monkey Town) was de beste Nederlander van de dag. Hij eindigde op plaats zeven, een plaats voor Raymond Kreder (UKYO). Morgen is de rit met 139,6 kilometer langer, dan zit er ook een kleine beklimming in het parcours.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2018 09:23
Hey, Raymond Kreder rijdt zowaar weer eens een UCI-wedstrijd. :) Z'n eerste sinds het NK...
23 oktober 2018 09:34
Je verwacht het niet, hè. Kan hij nog zegekoning worden?
    23 oktober 2018 09:41
    Morgen wint 'ie in ieder geval niet, want dan ligt er een drempel in het parkoers.
    23 oktober 2018 09:51
    Vorig jaar won hij de rit naar Chengmai wel gewoon. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.