Jan Bakelants hoopt op comeback in 2018
foto: Sirotti
donderdag 16 november 2017 om 18:26

Jan Bakelants hoopt op comeback in 2018

Eventjes zag het ernaar uit dat Jan Bakelants in de Ronde van Lombardije zijn laatste wedstrijdkilometers als prof had gemaakt. De 31-jarige Belg miste in de afdaling van de Sormano in een bocht en belandde zeven meter lager in een ravijn met zijn rug op een rots. Gevolg: zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels. Het herstel verloopt echter meer dan voorspoedig, vertelt Bakelants aan Sporza.

Op de rollen
Waar er een kleine twee maanden geleden nog gevreesd werd voor zijn carrière, is de Belg op dit moment volop aan het revalideren. In het dagelijks leven ondervindt hij niet al te veel problemen meer. “Ik ga dagelijks naar de kinesist, deels in het revalidatiecentrum in Pellenberg, deels bij mij thuis in Herentals. Daar doe ik oefeningen voor meer mobiliteit in mijn rug. Ik probeer ook wat de kracht in mijn benen te onderhouden. En we kijken ook naar onvolmaaktheden in mijn bewegingen en passen die aan. Volgende week kan ik misschien al een eerste keer op de rollen fietsen. Een halfuurtje of een uurtje.”

Optimaal scenario
Of Bakelants daadwerkelijk zijn opwachting maakt in 2018, moet de toekomst uitwijzen. “Om buiten te mogen fietsen, moet ik wachten op de tweede controle, op 12 december. Als dan blijkt dat het bot sterk genoeg is om schokken te verdragen, krijg ik misschien groen licht. Dan zou ik al aanwezig kunnen zijn op de tweede ploegstage in januari. Meer uit sympathie, want ik denk niet dat ik dan al met mijn ploegmaats zal kunnen meerijden. Anders brand ik mezelf meteen op. Op die stage zal ik misschien al voorzichtig aan een comeback in competitie kunnen denken. Ik denk dat de conditie wel redelijk snel zal terugkeren. Maar dit is wel een optimaal scenario dat ik nu schets.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
16 november 2017 18:40
Hopen! Sympathieke gast!
16 november 2017 18:43
Hup Bakelmans en recht zo die gaat!
16 november 2017 19:08
Jaartje doortrainen en Lombardije 2018 winnen!
17 november 2017 16:42
Zou mooi zijn, fingers crossed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.