Jan Bakelants: “Ik beleef deze Vuelta niet alsof het mijn laatste grote ronde is”
foto: Cor Vos
Nick Doup
zondag 21 augustus 2022 om 14:47

Jan Bakelants: “Ik beleef deze Vuelta niet alsof het mijn laatste grote ronde is”

Jan Bakelants is bezig aan de vijftiende grote ronde uit zijn carrière, maar aan stoppen denkt hij niet. De Vuelta a España reed hij al vier keer eerder en nu is dat mogelijk zijn vijfde en laatste keer. “Als je 36 bent, moet je er in je achterhoofd rekening mee houden dat het de laatste zou kunnen zijn”, vertelt hij aan WielerFlits.

Maar de 36-jarige Bakelants beleeft het niet alsof het de laatste grote ronde uit zijn loopbaan is. “Ik zou het heel vervelend vinden moet ik het zo beleven en elke dag start met het gevoel dat het de laatste keer is dat ik de Vuelta ga rijden. We zullen de balans opmaken als dat moet”, aldus de ervaren coureur van Intermarché-Wanty-Gobert.

“Ik wil u er toch fijntjes aan herinneren dat ik twee weken geleden nog heb gewonnen”, doelt hij op zijn ritzege in de Tour de Wallonie na een late uitval. “Dus ik verwacht dat ik deze Vuelta ook nog goede dingen zal kunnen laten zien. Ik ga de kansen zelf moeten pakken, maar ik zal wel kansen vinden.”

Overigens was de deelname van Bakelants aan deze Vuelta-start in Utrecht een bijzondere. Samen met drie andere renners was hij aanwezig bij alle grote rondes die in de Nederlandse Domstad passeerden in 2010 (Giro), 2015 (Tour) en 2022 (Vuelta). Naast Bakelants zijn dat Vincenzo Nibali, Rigoberto Urán én Chris Froome. “Dat is een mooi lijstje. Ik denk dat die jongens blij zijn dat ze met mij in dat lijstje staan”, lacht hij.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.