woensdag 29 mei 2019 om 19:06

Jan Bakelants in de aanval: “Had er meer van verwacht”

Video Jan Bakelants had meer verwacht van de zeventiende Giro-etappe, vertelde hij voor de camera van WielerFlits. De Belg van Sunweb sloop mee in de lange vlucht en reed zelfs enige tijd alleen vooruit. Maar toen Nans Peters het in de finale solo probeerde, was het over bij Bakelants.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Tot aan de voet van de slotklim liep het als gepland”, vertelde Bakelants. “Totdat Peters wegrijdt en toch ook veel voorsprong cadeau krijgt. Dan was het een beetje over en offerde ik mij op voor Chris Hamilton (zijn ploegmaat, red). Ik zei aan het begin dat ik goede benen had, maar ik weet niet of die benen zo goed waren als ze zelf dachten dat ze waren.”

“Ik had er meer van verwacht; ik was goed, maar de uitslag is een beetje tegenvallend. De situatie zat niet echt mee, denk ik. Toen er zeven bij kwamen op de top van die klim van derde categorie, dacht ik wel dat het mooi was en dat we met tien man de strijd gingen spelen. Maar toen kwam de rest terug en werd het een boeltje: het was toen nog maar moeilijk om de rest te controleren.”

De Belg hoopt vrijdag nog eens een kans te krijgen. “We zullen zien, ik bekijk het dag per dag.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.