Jan Bakelants: “Kan nu eindelijk zeggen waar het op staat”
foto: Team Sunweb
maandag 21 januari 2019 om 13:05

Jan Bakelants: “Kan nu eindelijk zeggen waar het op staat”

Jan Bakelants rijdt per 1 januari van dit jaar in dienst van Team Sunweb en de eerste weken zijn hem prima bevallen. “Zeggen waar het op staat, dat is wel een verademing. Bij de Fransen zit het er gewoon niet in om direct te zijn”, benadrukt hij een punt van opluchting tegenover Sporza.

Hij is ook blij dat hij ondanks zijn mindere periode, toch een plek in de WorldTour heeft kunnen vergaren. “Het is niet evident voor een ploeg om te geloven in iemand die niet veel kansen heeft gehad. Het was geen gemakkelijk jaar”, aldus de Belg.

Bij Team Sunweb zal hij in een ondersteunende rol rijden, voornamelijk voor Tom Dumoulin. “Ik kijk ernaar uit, want het is een kopman waarin ik zeker geloof”, aldus Bakelants. “Toen we nog niet samen reden, was ik al een beetje fan van hem.”

Dat hij gelooft in zijn kopman benadrukt Bakelants nogmaals met een straffe uitspraak. “Ik hoop dat we het dit jaar ook kunnen waarmaken in de Giro, dat hij een tweede keer kan winnen in Italië. Ik acht het nadien ook niet onmogelijk dat hij in de Tour ook zal meedoen voor het podium.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.