Jan Bárta begint Tour de Hongrie met zege in proloog
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2019 om 18:25

Jan Bárta begint Tour de Hongrie met zege in proloog

De proloog van de Tour de Hongrie (2.1) is gewonnen door een oude bekende. Het was namelijk Jan Bárta die in Siófok de snelste tijd wist te realiseren. Runner-up Krists Neilands kwam uiteindelijk drie tienden tekort voor de dagzege.

De 34-jarige Bárta reed nog niet zo lang geleden voor WorldTour-ploeg BORA-hansgrohe, maar de Tsjechische tijdrijder is sinds 2018 actief voor het continentale Elkov-Author. De allrounder is de laatste maanden uitstekend op dreef. Zo won hij in april de Franse rittenwedstrijd Tour du Loir et Cher E Provost.

Bárta was uiteindelijk drie tienden sneller dan Neilands, terwijl de Pool Piotr Brozyna twee seconden moest toegeven op de dagwinnaar. De veertigste editie van de Tour de Hongrie gaat morgen verder met een 194,1 kilometer lange heuveletappe van Velence naar Esztergom. De ronde duurt nog tot en met zondag. 

Deelnemers 
Met Cofidis, Israel Cycling Academy, Androni Giocattoli-Sidermec en Neri Sottoli-Selle Italia-KTM staan er vier ProContinentale ploegen aan het vertrek. Naast Bárta en Neilands is het ook uitkijken naar renners als Giovanni Visconti, titelverdediger Manuel Belletti, José Herrada en Tour of Bihor-winnaar Daniel Muñoz.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.