zondag 25 juni 2017 om 20:27

Jan Boven over verlies rood-wit-blauw: “Klote”

Bij LottoNL-Jumbo was de teleurstelling groot na afloop van het NK wielrennen in Montferland. Sprintkopman Dylan Groenewegen verloor van de nieuwe Nederlandse kampioen Ramon Sinkeldam en Wouter Wippert. “Klote”, vat ploegleider Jan Boven het samen voor de camera van WielerFlits.

“We hebben de rood-wit-blauwe trui een jaar mogen hebben en daar gingen we volledig voor”, aldus Boven. “We hebben de koers in handen tot 200 meter voor de streep. Door de late aanval van Lars (Boom, red.) zitten we op een goede manier relaxed. Dan moet je de sprint aangaan en zijn we niet sterk genoeg om Sinkeldam te kloppen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2017 20:44
Tja, als de sprinter niet goed genoeg is dan houd het op.
25 juni 2017 21:26
Hij geeft dus de eigen fout toe... zogenaamd relaxed terwijl ze andere ploegen - in casu de sprinters zelf - het gat dicht moeten laten rijden. Wat een gepruts.
25 juni 2017 21:44
Dit is geen kritiek op de taktiek van TLJ hoor, maar een nadeel van de sprong van Boom is wel dat je geen treintje meer hebt in de sprint, omdat je anderen op kop laat. Zie je ook, er is bijna geen TLJ man voorin te vinden.
25 juni 2017 21:55
@assen Onzin op ca 1 km zie je TLJ zelf achter Boom aan rijden. Daarna lieten ze het aan anderen. Had beter andersom gekund. Eerst anderen laten rijden en dan de laatste meters terug aan kop.
25 juni 2017 22:07
De laatste sprong naar boom werd gemaakt door leezer. Belachelijk hoe hij genaaid is door tlj
25 juni 2017 22:23
Heerlijk diplomatisch weer, de huid van de beer leek vanmorgen al verkocht en dat ze bij Sunweb bijna allemaal kunnen sprinten is Jan ontgaan blijkbaar.
Boom strandde op slechts 50m, contractverlenging lijkt ver weg.
25 juni 2017 22:32
@roelieman2
Natuurlijk deed Leezer dat. Lars ging gepakt worden, dan moet je beginnen de sprint aan te trekken anders pakken anderen de kop en verliest je sprinter zijn positie. Nu brengt hij Groenewegen netjes in positie, maar ja, die maakt het vervolgens niet af.
25 juni 2017 22:55
Boom heeft nog een contract..
25 juni 2017 23:05
Groenewegen gaat toch in de Tour ook geen etappe winnen.
Met alle respect voor Sinkeldam en Wippert,maar dat wordt toch nog van
een heel ander kaliber.
26 juni 2017 01:07
Slechte versnellingkeuze van Groenewegen. Hij staat een tand zwaarder dan Sinkeldam en Wippert en krijgt em niet goed rond. Hij is intrinsiek sneller dan deze mannen, maar daardoor kan hij ze hier niet pakken. Misschien onderschat hoe zwaar de koers was en wat dat doet voor je sprint.
26 juni 2017 09:04
Natuurlijk vraagt Studio Sport naar de uitval van Boom, maar Groenewegen had natuurlijk de benen moeten hebben.
26 juni 2017 10:13
Boom hoort ook naar de Tour te gaan. Was met Gesink de sterkste man in koers. Waar was bijvoorbeeld Roosen? Waarom zou Boom geen lead-out kunnen doen ipv Wagner? En Boom zou daarbij ook nog kanshebber zijn in de openingstijdrit, terwijl van Emden maar blijft aangeven de benen niet meer te hebben na de Giro. Wat ik ook bij TLJ niet begrijp is waarom opeens de hele ploeg voor ritten moet gaan? Waarom Roglic en Bennett dan niet laten rijden voor het klassement in de Tour? Een ploegleider hoort een wedstrijd te kunnen lezen: vooraf en tijdens. Tijdens de wedstrijd was al duidelijk dat Groenewegen deze sprint niet het overschot aan macht zou hebben, door het klimmetje. En dus was het risicovol daarop aan het eind te speculeren. Daarbij had Gesink veel gedoseerder met zijn krachten moeten omgaan.
26 juni 2017 12:00
niet een vraag over de uitval van Lars? Wielerflits, doe je werk svp

Om te reageren moet je ingelogd zijn.