Jan Boven: “We wisten dat deze tijdrit Roglic zou liggen”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2019 om 17:39

Jan Boven: “We wisten dat deze tijdrit Roglic zou liggen”

Bij Jumbo-Visma kan gelachen worden na de tijdrit in San Marino. Kopman Primož Roglič won de chrono en zette de concurrentie op grote achterstand. “We wisten van tevoren dat deze tijdrit Roglič zou liggen, maar het weer was anders dan de proloog”, vertelt Boven tegen Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De tactiek van Jumbo-Visma en Roglič was om de tijdrit op te bouwen. “We deden het rustig aan in het begin en daarna gingen we halverwege iets harder, om vervolgens op de slotklim voluit te gaan”, legt Boven uit. “We wilden geen risico nemen met alle gladde bochten aan het begin van de tijdrit.”

“Morgen gaan we van de rustdag genieten, daarna hebben we een paar vlakke etappes om tot slot bij het spannendste gedeelte van de Giro aan te komen”, aldus Boven. Roglič is na de tijdrit in San Marino de nummer twee in het klassement, op bijna twee minuten van roze trui Valerio Conti.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.