‘Jan Tratnik verruilt Visma | Lease a Bike na dit jaar voor BORA-hansgrohe’
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 19:14

‘Jan Tratnik verruilt Visma | Lease a Bike na dit jaar voor BORA-hansgrohe’

De geruchten rondom de transfer van Jan Tratnik naar BORA-hansgrohe worden steeds luidruchtiger. Volgens Global Cycling Network staat niets een overstap van de Sloveen van Visma | Lease a Bike naar de Duitse ploeg nog in de weg. Daar wordt hij vanaf 2025 herenigd met landgenoot en vriend Primož Roglič.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een maand geleden werd Tratnik door Het Nieuwsblad al gelinkt aan BORA-hansgrohe. Geen onlogische overstap, omdat de Sloveen eerder ook al op voorspraak van boezemvriend Roglič overkwam naar het toenmalige Jumbo-Visma. Tratnik tekende toen voor twee jaar, maar wist toen nog niet dat Roglič eerder dan gepland zou vertrekken bij de Nederlandse formatie.

De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad lijkt nu dus al rond te zijn met het door RedBull gesteunde BORA-hansgrohe, ook al mogen transfers in de wielerwereld pas vanaf 1 augustus officieel gemaakt worden. “Het was al lange tijd een gerucht, maar lijkt nu opgelost”, aldus GCN-hoofdredacteur Daniel Benson.

BORA-hansgrohe zou ook interesse hebben in Movistar-voorjaarsrevelatie Oier Lazkano.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.