Jan Ullrich tijdens Tour de France te zien als Eurosport-analist
Jan Ullrich in zijn eigen museum in Bad Dürrheim - foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 12:39

Jan Ullrich tijdens Tour de France te zien als Eurosport-analist

Jan Ullrich gaat tijdens de Tour de France (29 juni-21 juli) voor Eurosport aan de slag. De inmiddels 50-jarige Duitser – die in 1997 de Ronde van Frankrijk wist te winnen – zal als analist zijn licht laten schijnen op twee Touretappes.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ullrich zal dit doen voor Eurosport Duitsland. De oud-renner is op 2 en 3 juli te gast in het wielerprogramma Velo Club, dat direct na het einde van de etappe wordt uitgezonden in een studio in München. “De Tour heeft mijn leven gevormd en gedomineerd – met al zijn ups en downs – en zal me mijn hele leven vergezellen. Wielrennen is nog steeds mijn grote liefde. Ik wil graag mijn ervaringen doorgeven”, reageert de Duitser.

Op dinsdag 2 juli trekken de renners vanuit het Italiaanse Pinerolo weer naar Frankrijk, om na 138 kilometer te finishen in Valloire. Onderweg wachten er met de beklimming naar Sestriere, de Col de Montgenèvre en Col du Galibier drie bekende Alpencols. Een dag later gaat de etappe van start in Saint-Jean-de-Maurienne en koerst het peloton naar Saint-Vulbas, waar een sprintfinish wordt verwacht.

Meerdere projecten
Het gaat inmiddels weer goed met Jan Ullrich. De voormalig ronderenner heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de Tourwinnaar van 1997 bevindt zich weer op het rechte pad en is enthousiast bezig met allerlei projecten. Zo opende hij vorige maand zijn eigen wielermuseum in Duitsland (Jan Ullrich Cycling Museum) in Bad Dürrheim, een kuuroord gelegen tussen het Zwarte Woud en de Schwäbische Alb. Het museum is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.