Jan-Willem van Schip kan naar BEAT: “Er is wederzijdse interesse”

Door , maandag 21 oktober 2019 om 15:42
Jan-Willem van Schip kan naar BEAT: “Er is wederzijdse interesse”

foto: Cor Vos

Jan-Willem van Schip is in onderhandeling met BEAT Cycling Club over een contract voor volgend seizoen. De wereldkampioen puntenkoers op de baan zoekt na het stoppen van Roompot-Charles naar een nieuwe werkgever, die hem ook kan begeleiden op weg naar de Olympische Spelen. “Er is wederzijdse interesse, anders zouden we niet in gesprek zijn”, zegt ploegmanager Geert Broekhuizen tegen WielerFlits.

Afgelopen week liet Van Schip opnieuw van zich horen op het EK baanwielrennen met zilveren medailles op de puntenkoers en de koppelkoers. Hij deed en passant ook nog een oproep aan de grote wielerploegen om hem te contracteren. Mogelijk wordt het voor de hardrijder geen WorldTour- of ProConti-ploeg, maar BEAT Cycling Club.

Van Schip is op zoek naar een ploeg die hem een wedstrijdprogramma kan aanbieden in aanloop naar Tokio en Broekhuizen zegt hem dat te kunnen bieden. Zijn ploeg staat open voor de komst van Van Schip, die in dat geval op de weg en de baan zal rijden voor de ploeg.

In gesprek
“Er iets nog niets concreet, in de zin dat er nog niets getekend is”, voegt Broekhuizen toe. “We zijn in gesprek met Jan-Willem. De interesse is er van beide kanten. Natuurlijk wil elke renner op het hoogste niveau rijden, maar hij zal een keer een keuze moeten maken. Jan-Willem vindt onze plannen heel interessant. Hij past goed bij ons, omdat we dezelfde mentaliteit hebben. Daarnaast hebben wij binnen de ploeg kennis van zaken over het baanwielrennen. ”

Tim Veldt is bij BEAT Cycling Club actief als coach van de baanploeg, die met Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Laurine van Riessen en Nicky Degrendele bestaat uit louter sprinters. Voormalig baanwielrenner Veldt (vroeger zelf actief op duuronderdelen) is ook werkzaam als begeleider van de duurrenners binnen de nationale selectie, waardoor hij de afgelopen periode al nauw samenwerkte met Van Schip. Ook op het aanstaande WK is Veldt de begeleider van Van Schip.

Meer interesse
WielerFlits heeft begrepen dat Van Schip ook kon rekenen op interesse van het ProContinentale Corendon-Circus, maar fietssponsor Canyon zou niet akkoord gaan met het kromme stuur waarmee Van Schip rijdt. Ook het Deense ProContinentale Riwal-Readynez zou volgens onze informatie nog in de race zijn voor de handtekening van de Nederlander.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.