Jan-Willem van Schip over diskwalificatie: “Helaas op een niet zo feilbare UCI gestuit”

zaterdag 12 juni 2021 om 10:16
Jan-Willem van Schip over diskwalificatie: “Helaas op een niet zo feilbare UCI gestuit”

foto: Cor Vos

Jan-Willem van Schip heeft zaterdagochtend op eigen, typische wijze gereageerd op zijn diskwalificatie in de Baloise Belgium Tour. Op zijn Instagrampagina zegt hij: “Door te erkennen dat ik sneller wilde zijn, ben ik er voor gegaan om met dit stuur te rijden. Ik was me daarbij van geen kwaad bewust, maar ik ben helaas op een niet zo feilbare UCI gestuit.”

Verder heeft de baanwielrenner het nog over Altijd Blijven Boren, havermout afwegen en fouten maken, maar inhoudelijk gaat de coureur er niet verder op in.

Zijn ploeg BEAT reageerde gisteravond, wel in verhalende vorm, al op de uitsluiting van Van Schip. “Sinds de lancering van het ABB-stuur hebben we overleg hierover met de UCI. Op geen enkel moment hebben zij ons laten weten dat het stuur niet toegestaan zou zijn.”

“Op de ochtend voor de start van de derde etappe hebben we onze intenties om met het stuur te rijden besproken met de UCI-commissaris ter plaatse”, eindigen ze. “Hier hebben we groen licht gekregen om met het stuur te starten. De UCI heeft hier geen enkel voorbehoud bij gemaakt. BEAT meent dat de diskwalificatie onterecht is en Jan-Willem van Schip in grote mate dupeert.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marcus Aurelius 12 juni 2021 om 15:43

Op de keuring krijg je een rode kaart als je geen gelijkvormigheidsattest hebt. Een beetje ouwehoeren met de verantwoordelijke daar van dienst gaat er niets aan verhelpen … ook niet als die tegen je zegt: vertrek maar. Het stuur is gewoon onveilig. Stel nu dat iedereen met zo’n stuur zou rondfietsen in het peloton, het zou wat geven de laatste vijf km. Bovendien zijn er renners die er over reclameren omdat het hun veiligheid in gedrang brengt. Zeer raar dat die mensen dan een gebrek aan collegialiteit verweten wordt …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.