Janez Brajkovic terug bij Adria Mobil in CRO Race
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2019 om 12:16

Janez Brajkovic terug bij Adria Mobil in CRO Race

Janez Brajkovič keert terug bij zijn oude ploeg Adria Mobil, nadat hij daar vorig jaar weg moest na een positieve test. In de Cro Race, die morgen begint, maakt de oud-renner van onder meer Astana en RadioShack zijn rentree in het blauw-rode tenue van de Sloveense formatie.

Brajkovič werd door de UCI geschorst voor een positieve test in de Ronde van Kroatië vorig jaar april. Toen bekend werd dat hij positief had getest, werd hij door zijn toenmalige ploeg Adria Mobil direct buiten de deur gezet. De Sloveen wist echter aan te tonen dat hij het middel niet met opzet had ingenomen en dat dit via een besmet supplement in zijn lichaam terecht was gekomen. Daarop besloot de UCI hem een schorsing van tien maanden op te leggen.

Die schorsing liep tot 1 juni dit jaar, waardoor Brajkovič weer gerechtigd is om de koersen. In de Kroatische .1-rittenkoers Cro Race maakt hij deel uit van de zeven renners tellende selectie van Adria Mobil, waar men de Sloveen weer in de armen sloot. De 35-jarige renner zegt zich erg sterk te voelen, nadat hij voor langere tijd buitenspel stond. “Ik wil Adria Mobil graag bedanken voor deze nieuwe kans”, reageerde hij al.

“Ik begin aan deze wedstrijd met hoge verwachtingen, want ik ben in topvorm. Fysieke tests laten zien dat ik sterker ben dan in de afgelopen jaren. Ik wil een goed resultaat neerzetten, dat deuren opent voor het nieuwe seizoen. Ik wil nog altijd blijven koersen”, aldus Brajkovič. Naast de Sloveen mikt de ploeg ook op Radoslav Rogina voor het klassement en op Marko Kump en Dušan Rajović in de sprints.

De Cro Race begint morgen en duurt tot zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.