Jannik Steimle beleeft een droomweek: “Het is ongelooflijk”
foto: Cor Vos
vrijdag 20 september 2019 om 18:23

Jannik Steimle beleeft een droomweek: “Het is ongelooflijk”

Jannik Steimle was welhaast sprakeloos na zijn zege in het Kampioenschap van Vlaanderen. Deze week won de stagiair van Deceuninck-Quick Step namelijk al de Textielprijs in Vichte én zette hij zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Belgische WorldTour-formatie.

“Het is een ongelooflijke week. Maandag tekende ik een profcontract en won ik de Textielprijs en vandaag volgde al mijn volgende overwinning”, reageerde Steimle in het flashinterview na afloop. Het is een droom om in deze trui te koersen, het team voelt aan als een familie.” Nadat de Duitser op zeven kilometer van de finish wegreed uit het uiteengeslagen peloton, stopten ploegmaats Fabio Jakobsen en Pieter Serry de tegenstand vakkundig af in Koolskamp Koers.

“Op vijf kilometer van de finish was er zijwind, waarna ik aanzette voor mijn solo. De ploeg bleef me aanmoedigen via mijn oortjes. Ze zeiden dat ik niet achterom moest kijken, maar ik wilde toch weten wat er achter me gebeurde. Uiteindelijk was er genoeg ruimte om mijn overwinning te vieren.” Daarmee was de zege een feit voor de renner van Vorarlberg Santic, die begin augustus aan zijn stageperiode bij Deceuninck-Quick Step was begonnen.

Eerder dit jaar liet hij ook al van zich horen in de Ronde van Oostenrijk, waarvan hij terugkeerde met twee etappezeges. “Ik ben een sterke renner, maar soms moet je ook het geluk hebben om in de juiste ploeg terecht te komen”, profileerde hij zich kort. “Ik had niet gedacht dat Deceuninck-Quick Step me al een contract zou aanbieden. Ik heb nu vier koersen gereden en ben eigenlijk sprakeloos.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.