“Jannik Steimle had in 2020 eigenlijk Mathieu van der Poel moeten bijstaan”

Door , zondag 22 september 2019 om 09:30
“Jannik Steimle had in 2020 eigenlijk Mathieu van der Poel moeten bijstaan”

©Cor Vos

De wielerwereld maakte de voorbije week kennis met Jannik Steimle. De 23-jarige Duitser won als stagiair in vier dagen tijd zowel de kermiskoers van Vichte als Koolskamp Koers. En hij tekende een tweejaarscontract bij Deceuinck-Quick-Step. Al is daar niet iedereen blij mee.

Het succes van Jannik Steimle is namelijk een beetje wrang voor Corendon-Circus. In Koolskamp ging het verhaal dat de broers Roodhooft, de eigenaars van de ploeg, al sinds juli met de jonge Duitser praten. “Meer zelfs, we hadden een akkoord voor twee jaar”, bevestigt Philip Roodhooft. “Dat kunnen zowel Steimle als zijn manager (Dries Smets, red) bevestigen.”

Aanwinst voor klassiekers
“Alles was geregeld, na de onderhandelingen is het contract al eind augustus goedgekeurd en doorgemaild. Steimle zou zijn stageperiode bij Deceuninck-Quick-Step afwerken en vanaf 1 januari voor Corendon-Circus uitkomen en alle partijen zijn er door Steimle zijn manager van op de hoogte gesteld. Voor ons was Steimle een goede aanwinst om Mathieu van der Poel bij te staan in de klassiekers.”

Alleen… Het contract werd niet getekend. Nadat Steimle twee weken geleden een eerste keer indruk maakte, was er plots interesse van DQS om de Duitser zelf in te lijven. De rest is geschiedenis. “Ik heb er niet veel over te zeggen, iedereen moet handelen zoals hij het nodig acht”, zegt Philip Roodhooft. “Maar een gegeven woord is dan toch niet altijd even heilig, zo blijkt. Ik kan het niet anders zeggen. Ook wij speuren de markt af naar jong talent, dat doet niet alleen Deceuninck-Quick-Step.”

Ex-mountainbiker
Feit is dat Steimle dus voor Lefevere koos en daar gisteren alvast uitgelaten over deed. “Het gaat inderdaad snel”, lachte hij in Koolskamp. “Maar The Wolfpack is wel het beste team van de wereld. In deze ploeg rijden is een droom. Ik ben naar hier gekomen als stagiair, zonder opties. Maar na twee wedstrijden heb ik de grote baas en de sportdirecteurs overtuigd en kreeg ik de kans om hier prof te worden. Het gevolg is dat ik bevrijd rondrijd. En met zulke ploegmaats kan je wedstrijden winnen.”

Koolskamp – Cor Vos © 2019

Steimle woont in de buurt van Stuttgart en is een ex-mountainbiker. Zes jaar geleden maakte hij de switch naar de weg. Zijn toekomst ligt volgens hem in het klassieke voorjaar. “Dat is toch hoe ik er zelf over denk. Ik droom van de vijf monumenten. Ik heb er de motor voor en mindere weersomstandigheden schrikken me niet af. Al ben ik nog jong en besef ik dat ik nog veel moet leren. Voetjes op de grond, maar deze week pakken ze me sowieso niet meer af.”

“Meer dan een doorsnee renner”
“Jannik blijkt inderdaad een renner te zijn die van vele markten thuis is”, typeert ploegleider Rik Van Slycke de Duitser. “Hij kan tijdrijden, hij kan met een klein groepje naar de streep… Weer iemand die toch iets meer heeft dan een doorsnee renner. Zien of hij kan op termijn kan doorgroeien bij ons. Vandaag heeft hij wel al laten zien wat hij in zijn mars heeft.”

“De klassiekers? Toch even afwachten. In dat voorjaar start DQS als collectief. We hebben veel renners voor het voorjaar. We moeten nog zien wat daarvan komt”, wil ook Van Slycke dit nieuwe talent voorlopig met de voeten op de grond houden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.