Jarige Dylan Groenewegen opnieuw de snelste in ZLM Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2019 om 17:10

Jarige Dylan Groenewegen opnieuw de snelste in ZLM Tour

Dylan Groenewegen heeft opnieuw toegeslagen in de ZLM Tour. Nadat de Nederlandse sprinter gisteren al in Heinkenszand wist te winnen, deed hij dat een dag later opnieuw in Buchten. Zo kreeg zijn 26e verjaardag een extra feestelijk tintje. Mike Teunissen werd de nieuwe leider.

Op de derde dag was het de beurt aan een etappe door de provincies Noord-Brabant en Limburg, van Etten-Leur aan de westkant van Brabant naar Buchten. Vanuit Etten-Leur ging het via Breda en Chaam richting Goirle, Bladel en Valkenswaard héél kort over de Belgische grens. Na de ravitaillering reden de renners Limburg binnen. De koers doorkruiste onder meer Weert, Stramproy, Haler, Hunsel en Maasbracht richting finishplaats Buchten.

Vier renners vormden vandaag de vroege vlucht. Robbie van Bakel, Mikel Aristi Gardoki, Jonas Goeman en Justin Timmermans sloegen de handen ineen en liepen snel uit. Hun maximale voorsprong liep op tot zo’n vijf minuten op het peloton, waarin Jumbo-Visma de achtervolging leidde. De Nederlandse ploeg won met Jos van Emden en Dylan Groenewegen al de proloog en de eerste etappe.

Sprinten in Buchten
Halfkoers was de voorsprong inmiddels teruggeschroefd tot zo’n twee minuten. De ploegen van de sprinters wilden zich duidelijk niet laten verrassen. En op vijfentwintig kilometer van de streep bedroeg het tijdsverschil nog amper een minuut. De vluchters sputterden nog lang tegen, maar in de laatste vijf kilometer kwam alles weer samen. Het was vervolgens opnieuw sprinten geblazen en opnieuw toonde Groenewegen zich de sterkste. Caleb Ewan eindigde als tweede.

Mike Teunissen werd derde en nam de leiderstrui over van ploegmaat Van Emden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.