Jarlinson Pantano beste vluchter in Ronde van Catalonië
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 23 maart 2018 om 15:58

Jarlinson Pantano beste vluchter in Ronde van Catalonië

De vijfde etappe van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Jarlinson Pantano. De Colombiaanse renner van Trek-Segafredo troefde zijn medevluchter Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) af in Vielha d’Aran. Nummer drie Matej Mohoric kwam juichend over de finish, omdat hij dacht gewonnen te hebben. De leiderstrui blijft in handen van Alejandro Valverde.

Bernal pakt boni’s
Een opvallende wending in de openingsfase. Egan Arley Bernal pikte drie bonificatieseconden mee aan de eerste tussensprint en kroop zo wat meer richting Valverde in het klassement. Daarna ontstond de kopgroep, met daarbij Jetse Bol van Manzana Postobon. Hij had een elftal aan zijn zijde, met onder meer Maxime Monfort, Jarlinson Pantano, Giovanni Visconti, Jordi Simon en Sergey Chernetskii. De twaalf kregen maximaal vier minuten voorsprong.

Kopgroep krijgt de ruimte
Op de tweede klim van de dag, Port de la Creu de Perves, bleef de koerssituatie hetzelfde. Enkel de derde col van de dag, die opvallend genoeg geen categorie mee gekregen heeft, restte nog. Pantano en Vegard Stake Laengen sloegen de handen ineen van voren, terwijl Bob Jungels en Warren Barguil demarreerden vanuit het peloton.

Peloton blijft bijeen
Die duo-aanval ging niet hard genoeg, wat voor Steven Kruijswijk het sein was om te versnellen. Het peloton hield het gat klein en gaf de LottoNL-Jumbo-kopman niet veel ruimte. De laatste klim werd gekenmerkt door diverse lange tunnels, maar uiteindelijk ging een compact peloton de laatst afdaling richting finishplaats Vielha d’Aran in.

Pantano de beste
Laengen en Pantano hadden een kleine voorgift op de Wyss, Chernetskii en Visconti en hielden die voorsprong vast. Pantano nam meer risico en versloeg zijn oud-ploeggenoot van IAM Cycling. Matej Mohoric was in de slotfase nog ontsnapt uit het peloton. De Sloveen sprintte nog naar de derde plek, en hief zijn handen ter hemel, in de veronderstelling dat hij gewonnen had.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 16:02
Geweldige finale was dat, heerlijke afdaling van Mohoric ook alleen jammer voor hem dat hij 2 renners vergeten was :D
23 maart 2018 16:08
Knap van de jonge Lambrecht!
23 maart 2018 16:15
Kruijswijk niet in peloton gefinisht?
23 maart 2018 16:34
@tdola jawel, maar op basis van posities gedaald in het klassement. Wel in dezelfde tijd als de nummer 10! Bennett 7de omdat Pinot 17 sec verliest!
23 maart 2018 16:47
Pierre Latour, gaat ook wel wat laten zien de komende jaren denk ik. Klasse!
23 maart 2018 19:01
Is er nog ergens een filmpje van Mohoric? Altijd leuk om te zien dit.
24 maart 2018 00:15
@Olly
https://youtu.be/6XwapvL3JxE?t=17m31s

Om te reageren moet je ingelogd zijn.