Jarlinson Pantano mist Vuelta a España door besmetting parasiet
foto: Sirotti
vrijdag 17 augustus 2018 om 18:57

Jarlinson Pantano mist Vuelta a España door besmetting parasiet

Jarlinson Pantano moet de Vuelta a España aan zich voorbij laten gaan. Medische tests hebben namelijk aangetoond dat de Colombiaan besmet is geraakt met de parasiet Toxoplasma, waardoor hij voorlopig rust moet houden. Dat meldde zijn ploeg Trek-Segafredo vandaag. Pantano moest door ziekte ook al de Ronde van Polen vroegtijdig verlaten.

“Ik ga nu door een moeilijke tijd. Ik ben zó teleurgesteld, maar tegelijkertijd ben ik opgelucht dat ik nu weet wat het probleem is en waarom ik me al langere tijd zo rot voelde”, zegt Pantano. “Ik moet me concentreren op mijn herstel. Ik hoop dat het snel gaat, zodat ik zo snel mogelijk weer kan koersen en nog wat resultaten kan neerzetten.”

Pantano maakte vorig jaar voor het eerst in zijn loopbaan zijn opwachting in de drieweekse rittenkoers; in de negentiende etappe naar Gijon greep hij nipt naast het dagsucces, dat een prooi werd voor Thomas De Gendt. Dit jaar won hij een rit in de Volta a Catalunya. Het is nog niet duidelijk wanneer de Colombiaan kan terugkeren in competitieverband.

Trek-Segafredo maakt begin komende week de line-up bekend voor de Vuelta a España.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 19:20
Heeft hij voor Felline op zijn kat gepast? Toch wel opmerkelijk dat twee renners van dezelfde ploeg deze vrij zeldzame ziekte oplopen...
    17 augustus 2018 23:27
    Is het niet normaler in Colombia?
17 augustus 2018 19:50
Toxoplasmosis is usually spread by eating poorly cooked food that contains cysts, exposure to infected cat feces, and from a mother to a child during pregnancy if the mother becomes infected.[3] Rarely the disease may be spread by blood transfusion.[3]
Up to half of the world's population is infected by toxoplasmosis but have no symptoms.[7] In the United States about 23% are affected[10] and in some areas of the world this is up to 95%.[3]

Even wikipedia opgezocht. Zeldzaam? Helemaal niet, maar t gros van de mensen wordt niet ziek.
    17 augustus 2018 21:16
    Jeetje wat een smerig verhaal
17 augustus 2018 20:16
Bij IAM Cycling was hij echt wel goed hoor. Sinds hij bij Trek rijdt stukken minder in beeld. Misschien hierdoor. Jammer.
17 augustus 2018 20:57
Nog een aantal keer echt heel goed geknecht voor Contador. Hij kan dat nog eens doen voor een andere kopman.
17 augustus 2018 22:31
Was dit niet ook die parasiet waardoor je van katten ging houden? Lekker uitzieken met een spinnende kat op schoot. Wel goed de handjes wassen daarna, en van z'n brokjes afblijven.
On: valt niet uit te sluiten dat bij topsporters allerlei dingetjes (beestjes) die bij normale mensen onder de radar blijven de kop op steken. Hoop voor 'm dat hij d'r vlug van af is.
17 augustus 2018 23:00
Zijn we vergeten dat Pantano in 2016 de Tour de France reed, als negentiende eindigde en ook de etappe naar Culoz won (etappe 15)?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.