Jarne Van de Paar sprint naar ritwinst in Tour du Loir et Cher
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 13 april 2023 om 17:09

Jarne Van de Paar sprint naar ritwinst in Tour du Loir et Cher

Jarne Van de Paar heeft de tweede etappe van de Franse rittenkoers Tour du Loir et Cher (UCI 2.2) gewonnen. De 22-jarige renner van Lotto Dstny, die deze week uitkomt voor de opleidingsploeg, was de snelste in de massasprint. Hij klopte de Deen Nicklas Amdi Pedersen (ColoQuick) en zijn landgenoot Gust Lootens (Soudal – Quick-Step Devo).

De tweede rit van de Tour du Loir et Cher ging van Sassay naar Selommes over een afstand van 173 kilometer. Onderweg hoefden nauwelijks hoogtemeters overwonnen te worden, waardoor vooraf een massasprint verwacht werd. En zo geschiedde. Van de Paar, die vorig jaar Belgisch kampioen bij de beloften werd, toonde zich in deze massasprint de rapste. Begin dit jaar was de sprinter ook al derde in de Trofeo Palma-Palma, achter Ethan Vernon en Biniam Girmay

In de top van het algemeen klassement van de Tour du Loir et Cher is niets veranderd op dag twee. De Nederlander Tim Marsman, die woensdag de openingsrit won vanuit de vroege vlucht, blijft aan de leiding. De Franse rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.