Jarne Van de Paar wint Kemmel Koerse, Nys derde
foto: Cor Vos
donderdag 1 juli 2021 om 09:29

Jarne Van de Paar wint Kemmel Koerse, Nys derde

Jarne Van de Paar heeft in het West-Vlaamse Kemmel de profkermiskoers Kemmel Koerse achter zijn naam gezet. De renner uit de beloftenploeg van Lotto Soudal vloerde in de eindsprint Luca De Meester en Thibau Nys.

Kemmel Koerse was woensdag een volwaardige profkoers met zo’n 175 renners van in totaal elf (pro)continentale ploegen aan de start. Tussen de deelnemers waren ook enkele toppers als Eli Iserbyt en Thibau Nys. Na een lastige wedstrijd in het Heuvelland werd een grote kopgroep pas in de laatste kilometer gegrepen en zou een sprint beslissen om de winst. Daarin vloerde Van de Paar zijn landgenoten De Meester en Nys.

“Na maanden zonder koers en trainen zonder specifiek doel is dit een grote opluchting”, vertelde Van de Paar via zijn ploeg. “Eigenlijk begon de wedstrijd voor ons echt niet goed want toen enkele groepen wegreden was niemand van ons mee. Toen kregen we de opdracht om met de volledige ploeg – met uitzondering van mezelf – op kop te rijden. In de kopgroep waren bijna alle andere ploegen vertegenwoordigd, maar mijn ploegmaats hebben het echt fantastisch gedaan.”

Uiteindelijk kregen de 20-jarige renner en zijn ploeg de kopgroep helemaal aan het eind van de wedstrijd weer in het vizier. “In de laatste kilometer kwam alles opnieuw samen en kon ik naar de overwinning sprinten! De vele wind, regen en het pittige parcours maakten er een lastige wedstrijd van. Ondanks heel wat snelle mannen aan de start vertrouwde ik op mijn sprint. En dankzij het vertrouwen van de ploeg heb ik het vandaag kunnen afmaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.