Jarno Mobach zegeviert in slotrit Olympia’s Tour, eindzege Eenkhoorn
Jarno Mobach - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg
zondag 10 september 2017 om 16:30

Jarno Mobach zegeviert in slotrit Olympia’s Tour, eindzege Eenkhoorn

De slotrit in Olympia’s Tour is gewonnen door Jarno Mobach. De 19-jarige renner van de opleidingsploeg van Sunweb was in Noorbeek na een 173,3 kilometer lange etappe de sterkste renner op de slotklim Mheerelindje. Pascal Eenkhoorn eindigde als tweede en mag zich eindwinnaar noemen.

De renners kregen op de slotdag een heuvelachtige rit door Zuid-Limburg met onder meer beklimmingen van de Bemelerberg en de Gulperberg voorgeschoteld. In de beginfase ontstond er een kopgroep van zeven renners. Fabio Jakobsen (SEG Racing), Alfdan De Decker (Lotto Soudal U23), Kelvin Van den Dool (Vlasman) Florian Stork (Sunweb), Dylan Bouwmans (Metec-TKH), Max Hendrikx (TWC Het Snelle Wiel) en Jurgen Timmerman (WV De IJsselstreek) gingen in de aanval en reden een voorsprong van meer dan twee minuten bij elkaar. BMC bepaalde in dienst van leider Eenkhoorn het tempo aan kop van het peloton.

In de slotfase bleven Stork, Van den Dool en Hendrikx als laatste renners vooraan over. In de finale ontstond een nieuwe kopgroep van tien renners. Mobach liet in de slotfase zijn medevluchters achter zich en kwam solo als eerste over de finish.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 september 2017 16:32
Eenkhoorn heeft deze ronde gedomineerd! Wint de proloog en buiten de drie massasprints eindigt hij 2x 2de!
10 september 2017 16:51
Vijf dagen frustratie goed afgesloten door Developmentteam Sunweb.
10 september 2017 17:29
Het heeft Eenkhoorn natuurlijk wel geholpen dat de in potentie sterkste tegenstanders in z'n eigen ploeg zaten (en zijn positie uiteraard niet aanvielen). Maar toch, mooie overwinning!
10 september 2017 19:46
Knap dit voor een eerste jaars.
10 september 2017 20:55
Ontzettend benieuwd wat Pascal bij de profs kan
10 september 2017 23:44
Ik ben ook benieuwd naar de toekomst van Mobach!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.