Jarno Widar behoudt tweede plaats in klassement na rit drie Ronde de l'Isard
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 3 mei 2024 om 18:29

Jarno Widar behoudt tweede plaats in klassement na rit drie Ronde de l'Isard

Sam Maisonobe heeft de derde etappe van de Ronde de l’Isard gewonnen. De Fransman reed in de slotfase weg van een groepje met favorieten. Darren van Bekkum zat in dat groepje en sprintte naar de onfortuinlijke tweede plaats. Jørgen Nordhagen behoudt de leiding in het algemeen klassement.

De derde rit van de Franse rittenkoers voor beloften was er eentje met heel wat hoogtemeters. Vooral de eerste helft van de etappe was zwaar, waardoor de koers daar al werd hard gemaakt. Leider Jørgen Nordhagen, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike, probeerde het zelf ook in die fase, maar dunde daar alleen het peloton mee uit.

In de finale werd er slag om slinger gedemarreerd, waardoor er uiteindelijk een groepje van zeven wegreed. Daarin zaten met Darren van Bekkum, Max van der Meulen en Menno Huising ook drie Nederlanders. Zij werden echter verrast door Sam Maisonobe, die voor het ingaan van de laatste tien kilometer demarreerde. De Fransman hield het vol tot de streep.

Zes tellen later werd Van Bekkum tweede, voor Fergus Browning. Van der Meulen en Huising werden vierde en zesde. Nordhagen kwam in het peloton over de streep, op 31 seconden van winnaar Maisonobe. Hij behoudt daarmee zijn leiding in het algemeen klassement. Belg Jarno Widar zat in dezelfde groep en staat dus nog steeds tweede.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.