Jarno Widar verovert roze trui: “Hiervoor ben ik naar de Giro gekomen”
foto: LaPresse
dinsdag 11 juni 2024 om 19:03

Jarno Widar verovert roze trui: “Hiervoor ben ik naar de Giro gekomen”

Jarno Widar is de nieuwe drager van de roze trui in de Giro Next Gen. De nog maar 18-jarige Belg van de opleidingsploeg van Lotto Dstny sloeg in de eerste bergrit van de Italiaanse ronde een dubbelslag. “Ik hoop het in de volgende bergritten weer zo goed te doen.”

Jarno Widar stak voor de Giro Next Gen zijn ambities al niet onder stoelen of banken en heeft woord gehouden in de eerste bergrit van de Italiaanse rittenkoers. Het Belgische toptalent kwam op de slotklim van Pian della Mussa als eerste boven – voor de Nederlander Wouter Toussaint en Fransman Mathys Rondel – en gaat nu ook aan de leiding in het algemeen klassement.

“Ik kreeg na afloop zelfs drie (Widar gaat ook aan kop in het berg- en jongerenklassement, red.) leiderstruien uitgereikt. Dat is veel, maar laten we vooral genieten van de Maglia Rosa. Daarvoor ben ik naar deze Giro gekomen. Mijn leeftijd doet er niet zoveel toe. Tegenwoordig is iedereen vanaf jonge leeftijd al zó sterk”, laat de nieuwe rozetruidrager weten via de organisatie van de Giro Next Gen.

Teamprestatie
Widar had nog mooie woorden voor zijn ploeggenoten van Lotto Dstny. “We hebben het als team geweldig gedaan. We reden een afwachtende wedstrijd, aangezien we niet over de beste klimmers beschikken. Voor de laatste klim zei ik tegen mijn teamgenoot Milan Donie dat we moesten wachten tot vier kilometer van de top.”

Slechts twee renners bleken op vier kilometer van de finish in staat om te reageren op de aanval van Widar: Wouter Toussaint en Mathys Rondel. “Ik wist ze daarna aan te sporen om voluit te gaan, om zoveel mogelijk tijd te winnen op de andere concurrenten. Ik heb echt alles gegeven in de laatste kilometer. Ik hoop het in de volgende bergetappes weer zo goed te doen.”

In het algemeen klassement heeft Widar inmiddels al een mooie voorsprong op zijn naaste belagers. De nummer twee in de stand, Rondel, volgt al op 34 seconden. De Spanjaard Pablo Torres kijkt als de nummer drie tegen een achterstand aan van 47 seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.