‘Jasha Sütterlin bijna rond met Team Sunweb’
Jasha Sütterlin - foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2019 om 10:10

‘Jasha Sütterlin bijna rond met Team Sunweb’

Komt er na vijf seizoenen een einde aan het dienstverband van Jasha Sütterlin bij Movistar? Volgens Cyclingnews wel. De Duitse hardrijder is volgens het Britse wielermedium namelijk dichtbij een overeenkomst met Team Sunweb, dat onder meer met hem wil bouwen aan de ploeg van 2020.

De Duitser stond bij meerdere ploegen op het verlanglijstje, waaronder Jumbo-Visma, EF Education First en Mitchelton-Scott. Ook kon hij langer bij zijn huidige werkgever blijven. Maar het lijkt erop dat de formatie van Iwan Spekenbrink het gevecht om de 26-jarige renner heeft gewonnen.

Sütterlin verdedigt sinds 2014 de kleuren van Movistar. Daarvoor reed hij op continentaal niveau voor het Thüringer Energie Team. Bij Movistar kwam hij tot een profzege: twee seizoenen geleden sloeg hij toe in de slotetappe van de Ronde van Madrid.

Het vertrek van Sütterlin zou een nieuwe klap betekenen voor de Spaanse WorldTour-ploeg. Van Nairo Quintana, Winner Anacona en Mikel Landa is al bevestigd dat ze volgend seizoen niet meer voor de equipe van Eusebio Unzué zullen koersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.