Jasper De Buyst wint GP Zottegem
dinsdag 22 augustus 2017 om 17:15

Jasper De Buyst wint GP Zottegem

Jasper De Buyst heeft in België de Grote Prijs Stad Zottegem gewonnen. De 23-jarige Belg van Lotto Soudal won na een wedstrijd van 198 kilometer de sprint van een grote groep. Hij klopte zijn landgenoten Joeri Stallaert en Kenny Dehaes.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van David Boucher (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), Rory Townsend (Bike Channel Canyon) en Joshua Huppertz (Team Lotto-Kern Haus). Het trio reed een voorsprong van bijna zes minuten bij elkaar.

De drie zouden het niet tot het einde volhouden. Op vijftig kilometer van het einde werden zij al ingerekend. Hierna ontstond een levendige wedstrijd, waarin verschillende renners probeerden te demarreren. In de slotronde ontstond er een kopgroep van vijftien renners, met onder meer Taco van der Hoorn en Jesper Asselman van Roompot-Nederlandse Loterij. Ook Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo), Sean De Bie en Tosh Van der Sande (beiden Lotto Soudal) waren present. Een voorsprong van een halve minuut bleek echter niet genoeg om voorop te blijven. In de finale volgde er een hergroepering.

In de sprint om de overwinning bleek De Buyst vervolgens over de snelste benen te beschikken. Hij boekte daarmee zijn derde overwinning van het seizoen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2017 18:30
Buystje is zich goed aan het ontwikkelen in zijn eerste volledige wegcampagne, hij was tot aan de laatste OS vooral daarmee bezig maar na dat fiasco gaat hij nu vol voor de weg en met resultaat...
22 augustus 2017 18:30
Wordt stilaan een winnaar
22 augustus 2017 18:55
Lijkt Hofland al voorbij in de pikorde.
22 augustus 2017 22:23
Gezien alle Dnf's toch serieuze koers

Om te reageren moet je ingelogd zijn.