Jasper De Plus tekent eerste profcontract bij Wanty-Gobert
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 18:44

Jasper De Plus tekent eerste profcontract bij Wanty-Gobert

Jasper De Plus rijdt de komende twee seizoenen voor Wanty-Gobert. De Oost-Vlaming, wiens oudere broer Laurens bij Jumbo-Visma actief is, wordt er neoprof. Ook de Australiër Alexander Evans tekende een tweejarig contract bij de ploeg.

De Plus (22) is afkomstig van Home Solution-Soenens en sloot zijn laatste seizoen bij de beloften af met een overwinning in de Chrono des Nations. Eerder liet hij zijn tijdrijderscapaciteiten al zien met een zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. “Ik ben enthousiast om deze stap in het duister te zetten”, vertelt hij in een persbericht. “Het team zal mij bijstaan om mijn eerste stappen in het profpeloton te zetten en ik hoop dan ook zoveel mogelijk bij te leren.”

Met de even oude Australiër Evans trekt Wanty-Gobert een ritwinnaar uit de Tour de l’Avenir aan. Op de top van Méribel kwam hij als eerste over de finish, nadat hij enkele weken eerder tweede werd op de top van de beruchte La Planche des Belles Filles in de Tour de l’Alsace. Slechts anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap van de triatlon naar de wielersport en moet bij de ProContinentale formatie de klimmerskern versterken.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 november 2019 22:07
De jongste De Plus werd afgelopen seizoen vaak op het podium van een wielerkoers gesignaleerd. Net als Laurens smal ventje maar kan goed tijdrijden.
=> in het oog houden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.