Jasper Dejaegher krijgt kans bij opleidingsploeg Intermarché-Wanty-Gobert

maandag 5 december 2022 om 18:30
Jasper Dejaegher krijgt kans bij opleidingsploeg Intermarché-Wanty-Gobert

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Jasper Dejaegher rijdt in 2023 voor de nieuwe opleidingsploeg van Intermarché-Wanty-Gobert. De 21-jarige renner komt over van MINI Discar Cycling Team, een van de beloftenploegen die gesteund worden door de WorldTour-formatie van Jean-François Bourlart.

Het afgelopen seizoen pakte Dejaegher podiumplaatsen in nationale wedstrijden als de Memorial Danny Jonckheere en de Grand Prix de Honnelles (onderdeel van de U23 Road Series), maar hij toonde zich ook op UCI-niveau. In Le Triptyque des Monts et Châteaux (2.2U), een prestigieuze rittenkoers voor beloften, werd hij veertiende.

“Sinds ik op mijn achtste begon met wielrennen, droom ik ervan profwielrenner te worden”, zegt Dejaegher in een reactie op de site van IWG. “Ik hoop deze droom volgend jaar waar te maken, in wat mijn laatste seizoen als belofte zal zijn. Mijn ambitie is om een prestigieuze wedstrijd te winnen en ik ben ervan overtuigd ik – met de steun van het WorldTour-team Intermarché-Circus-Wanty (zo heet de ploeg vanaf 2023, red.) en het advies van Kévin Van Melsen (de manager van de opleidingsploeg, red.) – in staat ben om nog een stap te maken.”

Dejaegher is de dertiende aanwinst voor Intermarché-Wanty-Gobert. De voorlopige selectie voor 2023 bestaat – naast Dejaegher – uit Arne Baers, Francesco Busatto, Alessio Delle Vedove, Alexy Faure-Prost, Victor Hannes, Axel Huens, Sacha Prestianni, Tim Rex, Roel van Sintmaartensdijk, Dylan Vandenstorme, Jelle Vermoote en Obie Vidts.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone