Jasper Philipsen (3e): “Ik ben klaar voor de klassiekers”
foto: Cor Vos
zondag 24 februari 2019 om 07:21

Jasper Philipsen (3e): “Ik ben klaar voor de klassiekers”

Jasper Philipsen hoopte zaterdag te winnen in de Volta ao Algarve, maar de jonge renner van UAE Emirates moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. De 20-jarige Philipsen werd dan ook derde in Tavira. “Groenewegen was heel erg sterk. Er was niks tegen te beginnen”, zo vertelde hij na afloop in de mixed zone.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen keek nog een keer terug op zijn sprint. “Ik moest in de finale tien posities in de wind opschuiven, aangezien we hier vooral met een klimmersploeg zijn. Ik moest kortom wat krachten verspillen voor de laatste bocht, maar dit heeft niet het verschil gemaakt.”

Over sprint: “Ik kwam gewoon tekort” 
“Ik zat namelijk in het wiel van Groenwegen, omdat ik wist dat hij dé te kloppen man was. Ik ben natuurlijk teleurgesteld met een derde plaats, omdat je namelijk altijd wilt winnen. Maar ik kwam gewoon tekort”, is Philipsen eerlijk in zijn analyse.

Opvallend: met Simone Consonni (5e) eindigde er nog een UAE Emirates-renner bij de eerste vijf. “We mochten allebei sprinten”, legt Philipsen uit. “Ik heb deze week al een keer de spurt voor hem aangetrokken, maar ik wilde vandaag zelf mijn kans gaan. Het was ieder voor zich.”

Klaar voor de klassiekers 
Philipsen bereidt zich in de Volta ao Algarve voor op zijn eerste klassieke voorjaar. De nog altijd maar 20-jarige renner is tevreden over zijn vorm. “Ik voel me in orde. De tijdrit verliep bijvoorbeeld beter dan verwacht. Maar mannen als Yves Lampaert en Michael Valgren rijden heel erg sterk, en zijn klaar voor het voorjaar.”

“Die mannen zijn nog wat ouder, en hebben een grotere inhoud. Ik voel me echter wel goed in deze Volta ao Algarve. Het is zeker geen gemakkelijke ronde, het zijn namelijk lange ritten. Ik ben op mijn niveau klaar voor de klassiekers”, zo concludeert hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.