Jasper Philipsen blijft ondanks veel interesse langer bij Alpecin-Deceuninck, contract tot eind 2028
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 15:38

Jasper Philipsen blijft ondanks veel interesse langer bij Alpecin-Deceuninck, contract tot eind 2028

Jasper Philipsen blijft trouw aan Alpecin-Deceuninck. De sprintkopman heeft zijn aflopende contract bij het Belgische WorldTeam van Mathieu van der Poel verlengd met maar liefst vier jaar. Philipsen blijft zo tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck, ondanks dat er veel interesse was van andere topteams de afgelopen periode. “Ik zit hier graag, en ik heb het gevoel dat ons verhaal nog niet uitgeschreven”, aldus Philipsen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen en Alpecin-Deceuninck maakten dat nieuws vrijdag bekend bij een persconferentie in aanloop naar het BK wielrennen van zondag in Zottegem. Daar is de sprinter een van de grote favorieten voor de Belgische titel. Het is een volgend testmoment voor Philipsen in aanloop naar de Tour de France, waar hij zijn vier ritzeges en winst in het puntenklassement van 2023 hoopt te herhalen.

De nieuwe manager van Philipsen, Alex Carera, liet zich de laatste maanden meermaals uit over de contractsituatie van zijn pupil. Onder meer kapitaalkrachtige teams als UAE Emirates en BORA-hansgrohe, dat binnenkort Red Bull erbij krijgt als hoofdsponsor, werden in verband gebracht met de sprinter. Tudor Pro Cycling werd ook genoemd, maar haakte afgelopen voorjaar af. De optie om langer te blijven bij Alpecin-Deceuninck was ook altijd een optie.

“Ik heb Alex gezegd dat de komende vier, vijf jaar mijn topjaren zullen worden. Ik hoop een ploeg te vinden waar ik het beste uit mezelf kan halen. Dat kan ook in mijn huidige ploeg zijn. Alle opties zijn open. Ik zal het volledige plaatje bekijken en dan beslissen”, gaf Philipsen eerder aan in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De keuze is dus gevallen op een langer verblijf bij Alpecin-Deceuninck, waar ook Mathieu van der Poel al verlengde tot 2028. “Een contract tot 2028 is lang, maar het is vooral een periode om samen nog mooie successen te realiseren. Ik zit hier al van 2021 en voel me hier heel goed. Ik vind hier de juiste insteek en de juiste mindset. Onze doelen lopen gelijk. De sfeer is hier heel goed, ik voel me hier thuis”, geeft Philipsen aan.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2024 16:19
Tja... topper natuurlijk, maar ook een weinig populaire renner die in België weinig losmaakt. Nou niet meteen het grootste uithangbord als sponsor. Maar zit wel op z'n plaats bij Alpecin denk ik. Veel steun, steeds kopman en vaak nog VDP in steun of als bliksemafleider. Was ik hem, bleef ik ook ;-)

Hopelijk gaat hij wat fairder sprinten of wordt hij eens stevig gestraft voor z'n gevaarlijke manoevres. Ondanks zijn grote voorsprong heeft hij die groene trui vorig jaar cadeau gekregen eigenlijk. Als ze hem een paar declasseren, was het heel wat moeilijker geworden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.