Jasper Philipsen direct in top tien World Tour-etappe
foto: Cor Vos
dinsdag 15 januari 2019 om 09:53

Jasper Philipsen direct in top tien World Tour-etappe

Het Belgische toptalent Jasper Philipsen heeft bij zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau zichzelf meteen laten zien. De 20-jarige man geboren in Mol eindigde op plaats zes in de eerste rit van de Tour Down Under. En dat terwijl hij de sprint grotendeels alleen moest opknappen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het team werkte vooral voor de klassementsrenners. Zij mochten geen tijd verliezen”, geeft Philipsen aan op de website van zijn ploeg UAE Emirates. Het lukte aardig. De formatie uit de Verenigde Arabische Emiraten gaat na de eerste rit namelijk aan de leiding van het ploegenklassement. Alle renners van de ploeg eindigden in de eerste groep.

“Ik vocht voor een goede positie omdat ik me behoorlijk fris voelde”, vertelt Philipsen over de eindsprint. “De spurt begon goed, maar doordat het peloton verschoof naar de andere kant van de weg raakte ik ingesloten. Ik verloor wat snelheid en daardoor de kans op een plaats in de top drie, waarvan ik dacht dat die binnen handbereik lag.”

Philipsen kon bij zes teams een contract tekenen voor 2019. Uiteindelijk koos de renner van Hagens Berman Axeon voor UAE Emirates. “Hun toekomstvisie sprak me aan. En ik word meteen ingepast in de voorjaarskern”, vertelde de Vlaming in november tegen WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.