Jasper Philipsen gedeclasseerd na onreglementaire sprint
foto: Cor Vos
woensdag 17 maart 2021 om 18:27

Jasper Philipsen gedeclasseerd na onreglementaire sprint

Update Jasper Philipsen is na Nokere Koerse teruggezet in de uitslag. De Belgische renner van Alpecin-Fenix werd bestraft voor het rijden van een irreguliere sprint en werd herplaatst naar de 33e plek, de laatste plaats van het peloton.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen werd op voorhand bij de kanshebbers voor de overwinning gerekend en was mee toen de koers op 35 kilometer van de streep losbarstte. Toch kon de Belg uiteindelijk niet meestrijden om de zege, omdat de vluchters Ludovic Robeet en Damien Gaudin wegbleven.

Philipsen kwam al niet bij de eerste tien over de streep en werd vervolgens door de jury teruggeplaatst, omdat hij in de laatste bocht een schouderduw had uitgedeeld.


Update – Dupont haalt uit naar Philipsen

“Het zijn altijd dezelfden”, reageerde Timothy Dupont na afloop tegen Het Nieuwsblad over het incident met Philipsen in de finale. “Philipsen ging veel te wild tekeer in de bocht. Het is niet de eerste keer. In Parijs-Nice zag ik hem ook al zulke kwakken uitdelen. Onverantwoord. Zeker op kasseien is dit gewoon gevaarlijk. Als hij zo voortdoet, gaan er ongelukken van komen.”

Zelf was Philipsen zich van geen kwaad bewust kort na de finish. Later op de avond wilde hij niet verder ingaan op zijn straf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.