Jasper Philipsen: “Geen schande om door Cavendish geklopt te worden”

donderdag 1 juli 2021 om 22:07
Jasper Philipsen: “Geen schande om door Cavendish geklopt te worden”

Jasper Philipsen was vandaag opnieuw niet opgewassen tegen de herboren Mark Cavendish. In Chateauroux eindigde de jonge Belg van Alpecin-Fenix als tweede in de massasprint. “Het is geen schande om door Cavendish geklopt te worden”, zegt hij in een reactie die zijn ploeg heeft rondgestuurd.

“We wisten dat het weer op een sprint ging aankomen. De lead-out ging echt heel goed. Ik kon op het juiste moment aanzetten, maar er was vandaag één iemand sneller”, blikt hij terug.

Voor de buitenwereld was het vooraf onduidelijk wie van de twee sprinters de voorkeur kreeg om het af te maken. Bij de start weigerde het Belgische ProTeam ieder verzoek om in de kaarten te kijken. Pas in de laatste kilometers werd zichtbaar dat Tim Merlier opnieuw de lead-out ging verzorgen voor zijn 23-jarige landgenoot. Maar Philipsen moet genoegen met een podiumplaats. “Het is geen schande om door Cavendish geklopt te worden. De voorbije weken presteert hij op een heel hoog niveau.”

Lees ook:

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marcus Aurelius 2 juli 2021 om 14:59

Als je pretendeert de evenknie te zijn van Merlier, waarom zou hij anders claimen om te spurten, is het eigenlijk wel afgaan als je tegen Cavendish niet kan winnen. Na in Turkije al slag om slinger op zijn doos te krijgen is het hem nog altijd niet duidelijk dat hij nog stappen te zetten heeft. Zou beter de spurt eens deftig aantrekken voor Merlier in plaats van op een opportunistische manier 'van ver aangaan' om nog tweede te worden met de 'zie je wel' attitude.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair