Jasper Philipsen: “Kans is groot dat ik de Tour niet rijd”
foto: Cor Vos
dinsdag 15 oktober 2019 om 18:17

Jasper Philipsen: “Kans is groot dat ik de Tour niet rijd”

Jasper Philipsen keek vandaag zijn ogen uit tijdens de presentatie van de Tour de France 2020. De beloftevolle renner van UAE Emirates ziet echter maar weinig kansen voor de sprinters. “Ik heb niets anders gezien als bergen. De kans is groot dat ik de Tour niet rijd”, zo laat Philipsen weten aan Het Laatste Nieuws.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 107e editie van de Ronde van Frankrijk belooft loodzwaar te worden met veel bergritten, slechts één tijdrit en maar weinig kansen voor rappe mannen als Philipsen. “Dit jaar waren er nog redelijk wat sprintkansen, maar volgend jaar is dat veel minder het geval. En ik ben sowieso niet de beste klimmer”, beseft Philipsen.

“Ik zal eventueel een andere grote ronde betwisten. Dat is misschien iets interessanter voor een type renner zoals ik. We gaan binnenkort kijken of ik een grote ronde ga rijden en of het allemaal past. We zijn nog in de beginfase, de kalender voor 2020 is pas net binnen. We gaan het rustig bekijken”, zo vertelt de 21-jarige renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.