Jasper Philipsen: “Kon perfect aanzetten vanuit het wiel van Groenewegen”
© Cor Vos
zondag 24 juli 2022 om 20:00

Jasper Philipsen: “Kon perfect aanzetten vanuit het wiel van Groenewegen”

Jasper Philipsen heeft zijn Ronde van Frankrijk extra glans gegeven met een tweede ritzege. Het contrast met een jaar geleden op de Champs Elysées kon niet treffender. “Dit is een kinderdroom die uitkomt. En de kers op de taart van onze Tour. Fantastisch.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De laatste kilometer verliep ideaal voor mij”, aldus de kopman van Alpecin-Deceuninck in de flashreactie. “Dylan Groenewegen werd gedwongen om vroeg aan te zetten. Zelf kon ik perfect in het wiel van de Nederlander blijven en mijn sprint aangaan hoe en wanneer ik wilde. Super dat ik het kon afmaken. Ik ben trots op mijn ploegmaats voor het geleverde werk.”

“Een kinderdroom die uitkomt en de kers op de taart van onze Tour de France”, noemde de Limburger het ook nog. “Eerder deze ronde kende ik een paar ontgoochelingen maar afsluiten met twee ritzeges waaronder deze op de Champs Elysées, toch de etappe die op het verlanglijstje van elke sprinter staat, is zonder meer geweldig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.